Mini-lectii despre ingrijirea tenului si machiaj ( 1 )

M-am hotarat sa fac un mic proiect aici pe blog!
Incep sa scriu despre “Ingrijirea tenului nostru, machiajul de zi, de seara, de eveniment”
Vor fi in jur de 10-15 mini lectii pentru cele care doresc sa afle mai multe detalii ( de la mine ) despre aceste subiecte.
Am primit multe intrebari la diferitele ateliere de make-up pe care le-am avut, dar si pe pagina mea de Facebook, daca nu predau si cursuri de make-up.
V-am raspuns de fiecare data dar va spun si aici, momentan nu predau cursuri de make-up, dar cine stie, poate in viitorul apropiat, va voi tine la curent, asta este sigur!
Sa incepem!

Hrana sanatoasa & Buna dispozitie & Demachierea
In ziua de azi, toata lumea vrea sa se machieze si atat! Insa, va spun un lucru : Nu poti sa aplici un machiaj pe chipul cuiva, doar daca acea persoana are grija de ea. Ei bine aici vine si partea cu mancarea sanatoasa, apa multa, fara sucuri carbogazoase, o viata linistita, un zambet sincer pe buze si in fiecare seara pasul : demachierea.
Acest pas, este unul dntre cei mai importanti.
Trebuie sa avem grija de tenul nostru, sa ne cunoastem foarte bine tipul de ten si mai apoi sa achizitonam produsul ce ne ajuta sa indeparteze machiajul, sebumul natural de pe ten, dar si praful care se depune pe chipul nostru.
Din pacate nu stam in varf de munte, sa avem aer curat si demachierea este mai mult o curatare a tenului, sa-i spunem asa.
Poate sunt si persoane care nu se machiaza, dar partea de demachiere sa fie Sfanta 🙂 
Pentru demachiere recomand gelurile pentru fata ( care se indeparteaza cu apa calduta) atunci cand aveti un ten gras, apa micelara pentru tenul sensibil si laptele demachiant pentru tenul uscat. Bineinteles aici pot aparea modificari, in functie de preferintele fiecareia.
Eu va sfatuiesc sa cititi despre produsele pe care doriti sa le achizitionati si sa fiti sigure ca ele sunt cele mai potrivite pentru voi. 
Nu va luati dupa colega de manca, colega de job si asa mai departe 🙂
Este un demachiat usor, fin, dar care curata foarte bine urmele de machiaj, sebumul natural si praful de pe ten.
Il folosesc cu 2 dischete demachiante pe fata, gat si decolteu. Dimineata si seara.
Detalii despre produs :
Demachiant pana la 35 ani Pastreaza tineretea pielii. Formula creata pe baza celor mai bune retete ale bunicii Agafia (Agafia Ermakova)- “vindecatoarea din Siberia”.
Produs certificat ICEA ECO BIO COSMETICS. 98% ingrediente naturale. Contine extracte certificate si uleiuiri presate la rece. 
Nu contine parabeni, coloranti, silicon, spirt, arome sintetice, uleiuri minerale. Curata de machiaj si impuritati, hidrateaza, lasa pielea catifelata si mata. Macesul alb imbunatateste procesele de reiinoire celulara, haraneste intensiv cu vitamina C, pastreaza tineretea pielii. Verbina intinde, tonifica, previne ingrasarea pielii. Apa de musetel calmeaza pielea, are actiune antiinflamatorie. 
Il gasiti pe site-ul : http://www.alegnatura.ro
Si este la 35 de lei – 150 ml.
Aceasta a fost prima lectie!
Sa fie cat mai multe…zic 🙂
Nu uitati sa va demachiati si daca aveti intrebari legate de acest subiect ( Demachierea) cu mare drag va pot raspunde aici, sau pe pagina mea de Facebook!

Zi frumoasa!

4 Comments on Mini-lectii despre ingrijirea tenului si machiaj ( 1 )

  1. justvave
    August 21, 2014 at 12:48 pm (10 years ago)

    Mulțumim de ajutor! Dar cum putem știi sigur ce ten avem? Și mai ales ce recomanzi pentru tenul mixt?
    Ah și ce părere ai despre loțiunile făcute în casă (de exemplu zahăr cu ulei de măsline înțelesesem că e bun pentru îndepărtarea sebumului).

  2. Gabriela Popescu
    August 21, 2014 at 1:05 pm (10 years ago)

    Salut!
    Multumesc pentru intrebare!
    Iti sugerez ca in 3 zile sa faci un test.
    Te demachezi, te clatesti fin cu apa si apoi tamponezi cu un servetel.
    Lasi o ora asa…si apoi iti analizezi tenul.
    Daca are deja sebum pe toata fata, este un ten gras, data pe obraji ai o senzatie de uscaciune, dar zona T (Frunte si nas) e totusi grasa, ai un ten mixt, si daca toata fata "te tine", este uscata, ei bine acela este tenul uscat.
    Si…lotiunile facute in casa, cred ca vorbesti despre masti, cel cu zahar chiar despre o masca exfolianta, sunt PRO!!! Dar despre subiectul masti, scriu pe blog intr-o alta zi 🙂

  3. Valy Tutui
    August 21, 2014 at 3:30 pm (10 years ago)

    Foarte interesant. Multumesc Gabriela. In ultima perioada am incercat sa-mi iau produse fara parabeni. Imi demachiez tenul la sfarsitul fiecarei zile in care port machiaj. Acum inteleg ca e important sa demachiez si gatul si decolteul si aceasta demachiere ar trebui sa o fac si in zilele cand nu port machiaj. Corect? Eu spre exemplu cred ca am ten mixt. Am observat ca exista la sfarsitul zilei tendinta de ingrasare in zona T. De unde as putea afla exact ce tip de ten am si ce produse mi s-ar potrivi mai bine? Ce-i drept am folosit si produse din farmacii de la Avene, Eucerin….insa in perioadele cu buget mai slab am folosit si altele gen Balea(dm), Bioliv, s.a.
    Ce mi-ai recomanda?

  4. Gabriela Popescu
    August 21, 2014 at 3:35 pm (10 years ago)

    Salut Valy,
    Ma bucur ca ma urmaresti si ca ti-au fost utile sfaturile mele 🙂
    Este foarte important sa ne demachiem in fiecare zi, chiar daca am folosit sau nu machiaj. Regulile ar fi sa ne demachiem si dimineata (inainte de machiaj) si seara. Daca nu ai timp dimineata, hai sa zicem ca putem trece peste, dar seara sa nu uiti 🙂
    Da, tenul mixt este exact acela cand il simti in zona T mai gras si pe pometi mai uscat.
    Si pentru tine iti sugerez un test, ca sa fii cat mai sigura :
    Te demachezi, te clatesti fin cu apa si apoi tamponezi cu un servetel.
    Lasi o ora asa…si apoi iti analizezi tenul.
    Daca are deja sebum pe toata fata, este un ten gras, data pe obraji ai o senzatie de uscaciune, dar zona T (Frunte si nas) e totusi grasa, ai un ten mixt, si daca toata fata "te tine", este uscata, ei bine acela este tenul uscat.
    Eu iti recomand cu drag produsele de ingrijire a tenului nostru si de la Farmec, Oriflame, Elmiplant Sarantis Bioten.
    Sper sa-ti fie de ajutor!