Ne-a placut la Iasi!!!

Produse de designer, oameni chic si muzica buna la Iasi la Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs.

Pe 11 octombrie la Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, Iasiul a devenit punctul zero al produselor de autor. Curatoarele proiectului, Mihaela Ion si Teodora Vladescu au transformat, pentru opt ore, Teatrul Fix intr-o galerie de arta si intr-un spatiu de networking intre creatorii de produse, vizitatori si cei interesati de acest domeniu creativ. Mai mult de 1.000 de vizitatori au trecut pragul Teatrului Fix pentru a petrece o seara cocheta in compania creatorilor si designerilor de produs din Romania. Au fost expuse peste 60 de produse de autor realizate de designeri si creatori veniti atat din zona Moldovei, cat si din Bucuresti. Concertele live ale Stefanei Ganea si a baietilor de la Fara Zahar au destins atmosfera Noptii albe a creatorilor si designerilor de produs prin soundul lor characteristic. 

 Iesenii au crezut in evenimentul Asociatiei Atelierul de Creatie – Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs si au venit in cele mai chic tinute sa admire produsele de autor, au ascultat concertele live –  special alese pentru eveniment, au rasfoit brosurile si au acordat statutul de opere de arta exponatelor prezentate. Comunitatea creativilor din Iasi s-a adunat in cadrul Noptii albe a creatorilor si designerilor de produs si au realizat un eveniment grandios de networking. 

Brosura evenimentului, ce s-a gasit in format print sambata la Teatru Fix, poate fi accesata si downloadata in format PDF de aici: http://www.revista-atelierul.ro/2014/10/07/brosura-noptii-albe-a-creatorilor-si-designerilor-de-produs-editia-de-iasi/
Scopul proiectului Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs este de a aduce alaturi designerii si creatorii de produs din Romania si a de oferi un status bine definit acestei comunitati a industriei creative. Este un proiect curajos si de networking, realizat de o echipa extraordinara ce crede in comunitatea designerilor si creatorilor de produs din Romania. Editia de anul acesta a Noptii albe a creatorilor si designerilor de produs, finantata de Administratia Fondului Cultural National s-a desfasurat in lunile septembrie-octombrie in trei orase din Romania: Bucuresti (20 septembrie), Iasi la Teatrul Fix (11 octombrie) si Cluj- Napoca la Centrul de Cultura Urbana “Casino” (25 octombrie).


Asociatia Atelierul de Creatie, asociatie ce a initiat proiectul Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, a fost creata in anul 2011 cu scopul de a sustine si promova in mod constant valorile contemporane culturale romanesti cu implicatii directe in industria creativa a designului de produs. Promovam educatia culturala prin evenimentele de profil organizate, punem accentul pe simbioza traditional- contemporan, si incurajam mobilitatea culturala a ideilor chic. In calitate de parteneri media am participat la diferite evenimente de autor in strainatate: Targul international de produse de autor Frankfurt Messe, DaWanda Designmarkt, Tendence Messe Frankfurt, Handwerk & Design 2014 Munchen.
Imaginile au fost realizate de Daniela Lazar.

Comments are closed.