Despre Hotspot Fashion 2014 – Cluj -Grand Hotel Italia

Anul trecut, pe o vreme superba Gloria ne invita la o conferinta despre bloggeri, magazine on-line de fashion si beauty. Bineinteles eram prima la Ragaz cu sufletul la gura sa vad si sa aud despre ce este vorba…
Am scris chiar aici despre experienta traita anul trecut la Hotspot Fashion 2013 si eram nerabdatoare sa vina 2014 si sa fie o noua editie, ei bine, a fost!
Joia trecuta, pe o vreme de primavara, la Grand Hotel Italia am avut parte de cea de-a doua editia a conferintei Hotspot Fashion pe care TeCOMM au gandit-o special pentru noi, iubitorii de fashion.
Fiind a doua editie au fost mai multe teme abordate, persoane bine instruite ce ne-au fost speakeri veniti din tara, dar si din strainatate.
Stiu ca saptamanile trecute lumea ma intreba pe Facebook, dar despre ce o sa fie vorba, ce o sa se intample acolo, sa vin si eu? Le-am sugerat tuturor sa vina si sa se documenteze despre aceasta conferinta, sa vada exact pentru cine este creata si ce subiecte vor fi.
Sunt de parere ca la orice conferinta ai merge ( bineinteles cu subiectele ce te intereseaza pe tine in mod special) trebuie sa inveti ceva, orice…sa stii ca dupa ce ai fost acolo, la cafeaua de a doua zi iti spui in minte “ok, am fost acolo si am invatat asta”
Ce am invatat eu? 
Ca trebuie sa muncesti mult ca sa ajungi un blogger bun, ca trebuie sa-ti placa sa scrii, tot pe pui pe acest blog sa fie de calitate si sa te reprezinte, ca orice inceput e dificil, ca trebuie sa fii alaturi de clientii tai ( aici ma refer si la partea de make-up, dar si la partea de cliente care imi achizitioneaza accesoriile unicat) si ca daca iti place ceea ce faci vei reusi. E important sa fii prezenta la evenimente de calitate, la evenimente ce tin de subiectele pe care tu le stii cat de cat si iti face placere sa le auzi, sa stii sa selectezi aceste evenimente.


Tematicile abordate la aceasta conferinta au continut un mix ideal pentru cei ce detin magazine online, pentru cei ce colaboreaza cu acestea si pentru cei ce isi doresc o afacere pe aceasta nisa.
Am ascultat despre principalele tendinte de pe acest segment: inovatia, zona de m-commerce, s-a discutat relevanta continutului pe diferite medii, diferenta dintre text si imagine, give-awayuri si endoresement, folosirea Analytics-ului pentru analizarea trendurilor in setarea KPI-urilor.
Pauzele intre speakeri au fost plina de sedinte foto 🙂
Alaturi de Diana Rogo in vreo 10 minute maxim am facut aceste frumoase fotografii 🙂 

Speakerii editiei cu nr. 2 au venit din USA, UK, Bucuresti si Cluj:
Colby Hanks, ( Online Analyst Estee Lauder ) un om extraordinar (pentru prima data in Romania) a venit cu o energie si cu zambetul pe buze sa ne povesteasca despre Google Analytics. Un subiect foarte interesant ( greoi as spune eu chiar ) pe care mi l-am bifat ca fiind unul pe care trebuie sa-l aprofundez.
Colby are o energie aparte, mi-a placut sa o ascult si sa o vad.
Camelia Ganga, marketing Director Fashiondays, specialistii din spatele Tulemod, aplicatie revolutionara cu radacini americane, Dragos Stanca, managing partner Think Digital, Liana Martin, autor carti si fashion editor fashionandbeauty.ro.
Andreea Beltic, owner Alo-Moda a vorbit despre inceputurile ei atunci cand vine vorba de blog, despre curajul pe care trebuie sa il ai atunci cand vrei si iti propui sa faci mai mult. 
Adelina Catinas, owner Cathias Edeline despre un bussines la inceput, dar care pe zi ce trebe creste cu multa pasiune si rabdare.
Bloggerul clujean Alina Ceusan, discutii despre bucataria unui bloger, despre drumul pe care l-a parcurs pana a ajuns aici.
Si Mirela Bucovicean ce detine Molecule F unde s-a discutat alaturi de doamna Liana Martin despre Brandingul personal. 
Subiecte interesante, 3 foi scrise in agenda, networking si un party de relaxare dupa!
O zi perfecta! 

1 Comment on Despre Hotspot Fashion 2014 – Cluj -Grand Hotel Italia