Mini-lectii despre ingrijirea tenului si machiaj ( 3 ) – Despre hidratare si Evolve Beauty

Mini-lectii despre ingrijirea tenului si machiaj ( 3 )
M-am hotarat sa fac un mic proiect aici pe blog!
Incep sa scriu despre “Ingrijirea tenului nostru, machiajul de zi, de seara, de eveniment”
Vor fi in jur de 10-15 mini lectii pentru cele care doresc sa afle mai multe detalii ( de la mine ) despre aceste subiecte.
Am primit multe intrebari la diferitele ateliere de make-up pe care le-am avut, dar si pe pagina mea de Facebook, daca predau si cursuri de make-up.
Raspunsul este DA si mai multe detalii puteti citi in articolul de AICI
Un pas foarte important atunci cand dorim sa avem un machiaj impecabil, este sa avem grija de tenul nostru, de aceea trebuie sa stim ce tip de ten avem, ca sa stim ce produse de ingrijire sa folosim.
Pielea este cel mai mare organ pe care corpul uman il are. Pielea este invelisul care protejeaza restul organelor impotriva agresiunilor fizice, chimice sau biologice care pot veni din afara.
Structura pielii :
Epiderma, derma, hipoderma.

Epiderma este stratul de la suprafata pielii . Epiderma are rol de protectie, fiind o bariera semipermeabila.
Derma este un tesut format din fibre, celula si substanta intercelulara de baza. Exista 3 tipuri de fibre : de colagen ( sustinenerea pielii), de elastina ( elasticitatea pielii) si de reticulina (cu rol de aparare)
Hipoderma: Cel mai profund strat al pielii.
Despre tipurile de ten: 
1. Tenul gras :

Prezinta o pelicula fina de sebum pe toata suprafata pielii. Pori dilatati , cosuri, puncte negre. Fondul de ten si machiajul in general nu tin foarte mult, migreaza. Un avantaj al acestui tip de ten este ridarea redusa.

Se foloseste pentru demachiere lotiuni pe baza de spuma, geluri ce se indeparteaza cu apa. Lotiunea tonica poate fi si cu alcool pentru o curatare mai profunda.
2. Tenul uscat :
Are aspect de piersica, e deseori foarte fin si subtire, se descuameaza, necesita o hidratare si hranire mai profunda. Machiajul dureaza mult mai mult pe ten, dar ridurile fine apar mult mai repede.
Pentru demachiere e necesar folosirea unui lapte demachiant si pentru aplicarea unei lotiuni tonice indicat ar fi sa fie o lotiune tonica usoara, din apa de trandafir, pentru a nu usca si mai mult tenul.
3. Tenul mix :
Zona T ( frunte si nas) este o zona mai grasa, unde pot aparea porii dilatati si o pelicula fina de sebum. Pometii  sunt deseori mai uscati decat toata piele fetei.
Se vor folosi produse special create pentru acest timp de ten. Se vor folosi produse special pentru fiecare zona in parte.
Despre tenul sensibil am sa va spun mai multe, pentru ca este timpul meu de ten.
Acest timp de ten este acel ten uscat si cu tendinta de a se inrosi foarte repede. Apare rozaceea si cupezona. Pentru acest tip de ten se vor folosi produsele adecvate tenului uscat si sensibil.
Eu atunci cand ies de la dus fata mea e rosiatica si dupa cum se poate vedea si in poza de mai sus am in obraji mici iritatii.
Dupa demachiare, aplic o lotiune tonica (pe baza de apa de transafir) si urmatorul pas este hidratarea. Eu aplic aceasta crema de la Evolve Beauty ( sunt in cea de-a treia saptamana de folosire)
Detalii : O cremă hidratantă lejeră, cu efecte anti îmbătrânire, ce va spori fermitatea tenului și îl va revitaliza, cu ulei de Argan, peptide naturale din nucă din cocos, amino acizi și acid hialuronic.
Uleiul de Argan luptă împotriva radicalilor liberi, peptidele naturale și complexul de aminoacizi, dovedite clinic că reduc apariția ridurilor și intensifică hidratarea pielii cu până la 60%, refac și protejează structura delicată a pielii, menținându-i elasticitatea și stimulând producția de colagen, iar acidul hialuronic menține umiditatea în piele pentru rezultate instantanee de lungă durată.

Recomandată pentru tenul normal și gras, inclusiv pentru cel sensibil.
Ce-mi place la ea este faptul ca: Intra foarte repede in piele, nu o lasa grasa, are un miros interesant ( de lapte, cu caise 🙂 si poate fi folosita si dimineata si seara.

Ingrediente active principale:

 

– Aloe Vera cu efecte calmante și anti inflamatorii.
– Ulei de floarea soarelui (Helianthus Annus seed oil), bogat în acizi grași și vitaminele A și E, deține proprietăți calmante și este considerat a fi non comedogenic.
– Ulei de cocos (Cocos Nucifera) deține proprietăți de hidratare și catifelare a pielii.
– Ulei de caise (Prunus Armeniaca Oil Kernel) este bogat în substanțe nutritive și vitamine, în special vitamina E și deține proprietăți de hidratare.
– Ulei de Susan (Sesamium indicum seed oil) încetinește pierderea apei din celulele pielii, prin formarea unei bariere la nivelul acesteia.
– Ulei de Argan (Argania Spinosa Kernel), deține proprietăți de anti îmbătrânire datorită conținutului său ridicat de anti oxidanți, hrănește pielea uscată și ajută la refacerea barierei sale naturale.
– Unt de Shea (Butyrospermum parkii butter), hidratează și reface suplețea pielii.
– Proteine de migdale dulci (Prunus Amygdalus Dulcis Protein), sporesc hidratarea și ajută la refacerea pielii sensibile.
– Vitamina E (Tocopherol) obținută din distilarea uleiurilor vegetale, este cunocută pentru propietățile sale cu efect împotriva radicalilor liberi.
Produsul se gaseste pe site-ul : http://www.bioki.ro

1 Comment on Mini-lectii despre ingrijirea tenului si machiaj ( 3 ) – Despre hidratare si Evolve Beauty

  1. coco
    April 7, 2015 at 4:43 pm (9 years ago)

    foarte bune postarile! pe mine chiar ma intereseaza!!