Scenografie – “Modul scenografic, pentru “Lampa lui Aladdin”





















Modulul scenografic, pentru piesa de teatru”Lampa lui Aladdin” s-a gandit in asa fel incat sa fie usor de montat si de asamblat, pentru a putea fi cat mai diversa.Gandindu-ma la modurile de a compune si recompune, am adus referire si la arta origami”arta de a plia hartia”.
In ceea ce priveste tehnicile abordate, acestea au avut multe schimbari. Armatura de fier este singura gandita de la inceput si singura care nu a avut transformari.
Pentru inceput s-a gandit folosirea de hartie si carton, pentru ca se putea modela, dar mai apoi a fost folosita si sarba pentru a creea mai multe volume, se dorea mai mult folosirea materialelor neconventionale, cum ar fi: sarma, fierul, otelul, plasticul.
S-a ajuns sa se foloseasca materialele textile imprimate si sustinerea lor in intreaga lucrare cu ajutorul samei si a firelor de matase. Materialele au fost organza, tulul elastic si satinul.
Aceste materiale au fost imprimate prin procedeul de transpunere cu sita. Pentru a imprima aceste materiale am avut la baza schite de texturi si module. Datorita faptului ca materialele au avut diferite texturi si culori s-a creeat un joc de lumini si umbre, transparente si opacitati.

Comments are closed.