Vechiul, la moda in noul an. Vintage revine in 2010

Stilul vintage este pe buzele tuturor chiar şi în 2010. Din acest motiv, este potrivit sa începem anul cu câteva sugestii legate de acest trend.
 Vintage reprezinta un stil pentru nostalgicele modei. Regăseşti în el veşminte din perioada „belle epoque”, din anii nebuni sau furtunoşii ai rock’n roll-ului. Piese vechi care au fost păstrate în dulapuri sau lazi de zestre şi au rezistat trecerii timpului. Prin definiţie, hainele la moda din anii ’20 până în ’70 aparţin stilului vintage, dar, se consideră “vintage” orice obiect de vestimentaţie care s-a purtat în trecut.
 Valoroase nu sunt doar lucrurile foarte vechi, rare, care s-au păstrat intacte, dar şi cele care reflecta tendinţele actuale. Poti rascoli aşadar in cuferele bunicii şi în şifonierele mamei dupa piese vintage aflate într-o stare bună: seturi bluză şi cardigan din caşmir, şaluri, bluze de mătase sau dantelă, rochii de seara, genţi. Cu toate astea, poţi să adopţi si o garderoba compusa din haine realizate manual, cu influenţe vitage. Vă prezint un magazin care mi-a atras atenţia.
 Se numeste „Made-moi-selle” şi propietara este un tanăr designer care a terminat Facultatea de Arta si Design din Cluj Napoca – Oana. Ea a început să realizeze rochii înca din anii facultaţii şi crede că cel mai bine o caracterizează stilul vintage. Rochiile pe care le găsim în acest magazin sunt realizare în serie mică, la comandă şi chiar unicat.
 In magazinul Oanei avem posibilitatea să ne alegem dintre rochiile expuse, sau chiar să venim noi cu idei pentru a ne realiza rochia, sau ţinuta mult visată. De la „Made-moi-selle” am mai aflat ca anul acesta revin în forţa catifeaua, dantela si mătasea. Astfel de materiale le putem combina foarte uşor cu denimul, bumbacul si tricotajele.
 In magazin avem posibilitatea să alegem ţinute în diferite culori, de la cele mai îndrazneţe, roz, galben fosforescent pana la nuanţe calde de marouri, bejuri. Când am adus vorba de preţuri tanara ne-a spus că acestea variază în funcţie de materialele folosite, de designul rochiei şi chiar de client. Aşa că preţurile variază de la 160 de lei până la 600 de lei(aceasta fiind cea mai scumpă rochie)
 Cel mai important este să te simţi bine în hainele pe care le porţi şi de accea Oana stă la dispoziţia fiecarui client, dă sfaturi, idei, astfel încat fiecare să revină cu drag în magazin ori de câte ori işi doreşte. Dacă vreţi de mâine să vă achizitionaţi astfel de haine, magazinul este situat în Piaţa Unirii colţ cu Bulevardul 21 decembrie şi vă aşteaptă cu drag.
 De asemenea, pentru detalii şi preţuri puteţi trimite un e-mail la : oana_lyana@yahoo.com, sau să sunaţi la numarul de telefon: 0740.420.102
 Aşadar nu renunţaţi la hainele bunicii, cu puţină imaginaţie le poţi transforma în cele mai ”în trend” ţinute pentru 2010!

Comments are closed.