Zilele trecute ma gandeam sa-mi gatesc ceva cald si bun dar si rapid, asa ca am ales o supa…
Dar ca sa fie si mai usor de gatit am ales sa fie “crema “
Toate supele crema nu arata fantastic, trebuie sa recunoasteam, dar sunt foarte gustoase, fie ca sunt de legume, de rosii, de ciuperci, de brocoli…a mea a fost de conopida 🙂
Mi s-a cerut reteta pe facebook si astazi o scriu aici cu drag :
Avem nevoie de: O conopida mica, sau jumatate din una mare, o ceapa alba potrivita, patrunjel ( radacinoasa) putin unt, sare, piper, patrunjel uscat.
Toate acestea se spala bine si se pun vreo 35 de minute sa fiarba. Dupa ce sunt fierte bine de tot, le scoatem intr-un bol, punem sarea, piperul, patrunjelul uscat si untul si cu blenderul le facem crema 🙂
Punem apoi in alta oala compozitia si punem lichidul ramas( supa de legume) putin cate putin pana compozitia este cremoasa, dar nu piure, bineinteles.
Apoi supa se pune intr-o farfurie si de aici te poti juca…poti adauga smantana, marar, crutoane, parmezan, etc… 🙂
Eu am facut supa fara carne, dar se poate face o supa clasica de pui de ex.si gustul sigur va fi mai puternic, si mai bun pentru cei mici si ptr. barbati 😀
Pofta buna sa aveti!
P.s. Din cand in cand Simona, de la ShapeXpress Cluj-Napoca ne ofera informatii despre alimente ce contin pana in 100 de calorii.
Am luat de la ei de pe Facebook ( aici e pagina lor) aceste informatii despre : patrunjel, ceapa si conopida!