TransEuropa, un târg de Handmade Ambiţios

După cum anunţasem zilele trecute, în Cluj a avut loc vineri un eveniment foarte draguţ, un târg handmade. Acest târg a făcut parte din cadrul Festivalul Transeuropa şi s-a desfăşurat la Casa de Cultură!
La ora 10 fix erau deja acolo vreo 20 de artizani (până la urmă ne-am strâns 39) care mai de care cu tot felul de dispozitive (ca să-şi arate marfa) şi multe, multe accesorii handmade…
Toate au fost aranjate pe mese, şevalete, valize, umeraşe, manechine şi aşa mai departe, toate puse cu drag şi bineînţeles, în speranţa că se vor vinde.
Am si eu cateva imagini, pentru ca si eu am fost la targ, si multumesc celor care au cumparat accesorii “Tres Jolie”

 Mai jos aveti câţiva artizani care mi-au placut mult de tot şi vreau să-i cunoaşteţi.

Mihaela Chiorean împreuna cu soţul ei, Caius Ţuţuruga, a adus la târgul de vineri colierele din mecanisme de ceas “Omega” şi cerceii din componente de calculator ori din bucăţi de piele recuperate de la o fabrică de încălţăminte, dar şi cercei din bucăţi din placa de bază a telefoanelor mobile sau radiatoarele de pe placa de bază a calculatoarelor.
Gratiela Sturza a adus la târg atât cerceii cât şi mărgelele  făcute din lut, pictate cu culori acrilice şi lăcuite, cu o lungime de  aproximativ 50 cm(cam până la baza gâtului). Toate erau superbe, colorate, pline de viaţă şi la preţuri foarte bune.
Alina Bradu împreună cu Raluca Buzura ne-au încântat cu toate accesoriile pe care le-au avut vineri şi care mi-au atras atenţia în mod special. Fetele au terminat facultatea de arta şi asta se vede în ceea ce fac. Au avut inele, broşe, cercei din porţelan cu nişte culori superbe, care mi-au plăcut foarte mult. Cât de curând am să-mi fac şi eu o comandă, sunt sigură de asta.
 
 
 
 
Diana Flore împreună cu colegele ei de facultate, Veronica Frisan şi Coroi Ana au adus multă culoare şi veselie la târg, genţi realizate manual, cercei, broşe realizate din piese de lego şi monstruleţi haioşi.
 
 
  
Maria Hera a adus produse unicat realizate cu multă pasiune, tricotate. Pe site-ul personal Maria spune ca: “Talentul se moşteneşte, iar perfecţionarea lui – cel puţin in cazul meu – duce la pasiune. Această pasiune e rodul măiestriei mâinilor străbunicii, bunicii şi mamei mele. Străbunica lucra cipca (dantelă) pentru împodobirea casei, mama Marioara (bunica) tricota bluze, rochiţe, accesorii la comandă, iar mama, moştenind talentul bunicului in desen a început făcând portretele colegilor de liceu, dar totodată facându-le fulare, căciuli şi mănuşi. Şi eu am început pe la vârsta de 9-10 ani să tricotez banderole colorate si fulare.”
 
 
 Aceştia sunt doar câţiva din artizanii care au fost la târg,bineînţeles au fost mult mai mulţi şi sunt sigură că şi ei sunt talentaţi şi plini de idei. Am avut parte de o vineri seară placuta, cu voie bună, cu o muzică ambientală si improvizaţii de muzică live cu Electroclown, Mioritza Sound System şi Dan Aga. Cât despre cumpărători..au fost ceva:) fiecare sunt sigură că a vândut, mai mult sau mai puţin, dar nu-i nimic, sperăm cât mai repede sa fie un alt târg şi să ne aducem şi acolo minunaţiile.
Cu drag,
G.

4 Comments on TransEuropa, un târg de Handmade Ambiţios

  1. Fata verde
    May 8, 2010 at 1:11 am (14 years ago)

    merci merci :):)

  2. Maria Hera
    May 9, 2010 at 8:22 pm (14 years ago)

    Multumesc frumos Gabi! Doar azi am avut timp de putin butonat pe internet si … surpriza 🙂 Uite asa ti-am desoperit si blogul personal… si acum stiu a cui sunt pozele minunate de pe Breslo pe care le admir de ceva vreme 🙂
    Spor in tot ce faci si multumesc inca o data!

  3. Anonim
    May 10, 2010 at 10:11 pm (14 years ago)

    buzura.macar scrie-i numele corect.

  4. GabrielaPopescu
    May 10, 2010 at 10:14 pm (14 years ago)

    S-a rezolvat! Mersi ca mi-ai atras atentia.