Azi scriu despre mine…

Acum ceva timp in urma Tania mi-a adresat cateva intrebari frumoase, care m-au facut sa-mi reamintesc lucruri si momente deosebite din viata mea. Raspunsurile le impartasesc cu voi chiar aici. Enjoy!

Foto : Francisc Sandor

IMG_2386

1. Bună Gabriela. Pentru început vreau să te intreb ce înseamnă pentru tine frumusețea ? Având în vedere că mereu lucrezi în acest domeniu mă gândesc că ai putea să-mi dai o  definiție .

Frumusetea vine din interior, pe bune 🙂 Trebuie sa avem o gandire pozitiva, sa fim cu sufletul curat, cu zambetul pe buze si mereu cu o energie pozitiva, mai apoi…sa avem grija de noi, sa mergem la sport, sa fim activi, sa fim alaturi de oameni dragi si un stop de machiaj, pentru noi doamnele ne va da o stare de bine.

2. Ai urmat o școală de artă pentru a te aprofunda în lumea frumosului?

Da, am facut peste 15 ani de pictura pe panza. Am facut un liceu de arta ( in Galati ) apoi Facultatea de Arta si Design la Cluj, urmand dupa facultate sa fac mai multe cursuri si masterclassuri in arta machiajului.

3. De cât timp activezi în acest domeniu?

Primul job in domeniu a fost acum mai bine de 9 ani cand am lucrat la un studio foto. Machiam fetele de clasa a 12- a pentru pozele de albume, sonete, etc. Au urmat apoi 2 ani de televiziune, unde am lucrat si pe partea de machiaj si de mai bine de 6 ani am studioul meu si fac ceea ce imi place cel mai mult : machiez 

IMG_2405

 4. O faci din pasiune, sau doar din lipsă de timp?

O fac doar din pasiune, unde timp liber? (ce-i ala? :)) )  Din dorinta de a descoperi cat mai multe zambete pe fetele clientelor mele, cat mai multe doamne si domnisoare fericite.

5. Din ce punct ai pornit? Unde a început povestea ?

A inceput in generala, cand in fiecare duminica o machiam pe mama cu produse de machiaj aduse ” din tari straine ” . Desi era seara si nu pleca undeva, era placerea mea si a ei sa o fac frumoasa. In timpul liceului inainte de a merge la o petrecere/majorat alaturi de prietenele mele cele mai bune ne ” faceam frumoase ” la mine acasa cu produse foarte accesibile dar care erau la moda atunci, cred ca asa a inceput tot.

 6. Am urmărit mult timp postările tale de pe rețelele de socializare și am văzut că ai în spate o mulțime de activități, poți să-mi  faci o rezumare a poveștii tale ?

Wow, sunt foarte multe lucruri de povestit. Am venit in Cluj acum 13 ani ( din Galati ) am facut design textil si am avut joburi de promoter chiar din primul an. Am fost mereu foarte atrasa de frumos, de moda, machiaj, am participat la nenumarate concursuri de frumusete, am lucrat 2 ani in televiziune, am lucrat ca si designer si m-am oprit la machiaj si la dorinta de a impartasi ceea ce imi place mai mult.

 7. Cum ai reușit să apari pe prima pagină a revistei Cosmopolitan ?

A fost in 2009 un concurs de frumusete pentru ” Zambetul verii ” Un brand de pasta de dinti mi-a ales zambetul dintre sute de alte zambete. Asa am reusit sa castig o aparitie pe coperta revistei. A fost o experienta de vis, alaturi de o echipa minunata.

IMG_2441

 8. Am văzut că ai o latură mai sensibilă nu doar pentru frumusețe ce ține de chip, dar și când vine vorba  de bijuterii , în special cerceii . Ai comenzi  sau îi faci doar pentru tine ? Pentru că am urmărit postări unde fetele doreau să facă comandă de acești cercei minunați .

In timpul facultatii m-am apucat de realizat bijiterii. Primele au fost cateva perechi de cercei pe care le-am facut prietenelor mele. A urmat o poveste frumoasa in acest domeniu, am realizat bratari, coliere, brose, accesorii de mirese si multi cercei. Momentan, din lipsa de timp nu mai realizez. Mai am cateva perechi pe care le port eu si da, atrag multe priviri.

 9. Povestește-mi ceva despre blog-ul tău . Din câte știu deja timp de 10 ani ești blogger .

In perioada cand faceam accesorii mi-a fost mai usor sa le fotografiez si sa le pun pe blog. O platforma destul de noua in 2007. Acolo era spatiul unde imi erau expuse. Cred ca doar din 2011 am inceput sa si scriu despre moda, frumusete, evenimentele mondene din cluj. Acum blogul este transformat intr-un site unde imi pun intr-un ” dosar ” evenimentele la care particip, vorbesc de produsele de machiaj ce-mi plac si asa mai departe.

 10. Ai avut și o carieră în televiziune. Cum a început aceasta?

In 2008 mi-am depus cv-ul la o televiziune locala. Cv-ul era defapt o scrisoare de intentie unde spuneam ce am facut de 4 ani de cand sunt in Cluj si ce ideie de proiect tv am pe viitor. Cred ca a doua zi m-a si sunat Constantin Trofin sa ma cheme la un interviu. Foarte emotionata si depasita de situatie am fost acceptata intr-un proiect de suflet. 2 ani deosebiti. 

 11. De acolo a început prietenia ta cu Andreea Esca?

Nu, prietenia cu Andreea Esca a inceput acum 3 ani cand am fost la o lansare de carte. ” Ce-am facut cand am tacut ” de Andreea Esca. Atunci a fost punctul de intersectie. Nici azi nu stiu cum s-a intamplat, dar a fost acea chimie. Andreea este un om deosebit, este naturala si cand o sa ” fiu mare ” mi-ar placea sa fiu ca ea. 

 12. Pe lângă acestea ai și un canal de youtube în care postezi filmulețe pentru tinerele interesate de îngrijirea personală. Care dintre filmulețele postate are cel mai mare număr de vizualizări?

 Da, in 2016 am inceput sa am acest canal de youtube, o platforma unde sa impartasesc din informatiile pe care le stiu eu despre machiaj. Sper 2017 sa-mi aduca mai multa organizare si sa pot face 2 clipuri de luna. Cel mai mare numar de vizualizari a avut chiar primul clip : cca 5500 de vizualizari. 

IMG_2400

13. Cum se spune din popor , o femeie când își tunde părul este pe cale de a-și schimba viața . Cum ai avut curajul să te tunzi scurt și să te faci blondă ? Pentru că de când te cunosc ai avut parul lung și șaten .

 Foarte multa lume ma intreaba acest lucru. Cred ca de foarte mult timp tot imi spuneam ca vreau sa ma tumd scurt si sa ma fac blonda, dar nu am avut curaj, pana in octombrie. Ce-i drept in februarie 2016 la decernarile premiilor Oscar am vazut-o pe Charlize Theron intr-o rochie superba rosie si parul foarte scurt si blond. Atunci mi-am dat seama ca feminitatea nu sta in lungimea parului, ci vine din interior. 

14. Cum reușești să le faci pe toate ? Tot ce ai făcut până acum necesită răbdare, timp și voință, mai ales când vine vorba de școala de machiaj.

Si asta ma intreaba foarte multa lume. Incerc sa le fac pe toate (bine) cu multa placere, pasiune si rabdare. Sper din suflet de acum inainte sa am aceeasi energie si sa duc la bun sfarsit toate planurile de viitor. 

 15. Dacă tot am intrat în noul an , ce realizări ți-ai propus pentru anul ce urmează ?

Imi doresc sa incep lunar sa am cateva ateliere de machiaj in diferite locatii neconventinale, sa lucrez cu aceeasi pasiune, sa fiu prezenta la evenimentele de beauty din Romania, sa postez de doua ori pe luna clipuri pe canalul meu de youtube, sa merg la sport mai mult si seara dupa ora 21:00 sa nu mai stau pe Facebook 🙂 

 

Comments are closed.